Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: Nederlands bedrijf ontwerpt gigantisch themapark in Peru

28-09-2021, 20.13 uur

Het Nederlandse ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision heeft een flinke klus binnengehaald. De firma uit Zuid-Holland kreeg de opdracht om een gigantisch themapark met meer dan vijftig attracties te ontwerpen voor Peru: Inka Park. Op pretparkbeurs IAAPA Expo Europe in Barcelona werden de plannen vandaag onthuld.

De eerste fase van Inka Park moet in 2025 af zijn. Volgens de initiatiefnemers krijgt het resort, gelegen aan de Peruaanse kust, een oppervlakte van driehonderd voetbalvelden. Men plant zes themawerelden, overnachtingsmogelijkheden, een waterpark en een golfbaan.

De gebieden en attracties staan in het teken van Latijns-Amerikaanse cultuur en verhalen, met "mysterieuze ruïnes, archeologische avonturen en levendige steden". Een YouTube-video van ruim vijfenhalve minuut brengt de ambitieuze plannen uitgebreid in beeld.

Efteling
Het project wordt omschreven als "een themaparkresort van wereldklasse" en "één van de mooiste themaparken ter wereld". Bij de ontwikkeling van Inka Park zijn meerdere Nederlandse bedrijven betrokken. Bovendien is voormalig Efteling-parkdirecteur Coen Bertens ingeschakeld als adviseur.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be