Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling blikt vooruit op winterseizoen: ook dit jaar geen schaatsbaan

28-09-2021, 15.35 uur

Schaatsen is ook dit jaar niet mogelijk tijdens de Winter Efteling. De Efteling heeft ervoor gekozen om het IJspaleis, met eetgelegenheden, een dansvloer, een glijhelling en een kunstijsbaan, niet terug te laten keren. Net als vorig jaar wordt de Speelweide 's winters getransformeerd tot Warme Winter Weide.

Daar kunnen bezoekers terecht voor kampvuren en kraampjes. Het is de bedoeling dat er ook entertainment van de partij zal zijn. De Winter Efteling start op maandag 15 november 2021 en eindigt op zondag 6 februari 2022.

Vorig jaar presenteerde men de Warme Winter Weide als een coronaproof alternatief voor het IJspaleis. Het aangepaste concept werd goed ontvangen door het publiek.

Financiële situatie
"Mede daarom komt de Warme Winter Weide terug", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "We hebben er vorig jaar natuurlijk te kort van kunnen genieten. Daarnaast speelt de financiële situatie mee."

De vorige Winter Efteling zou duren van 19 november 2020 tot en met 31 januari 2021. Half december moest het attractiepark echter sluiten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Eerder werd al het muzikale entertainment aan banden gelegd. Verder bleven kampvuren uit op drukke dagen.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be