Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kolmården

Zweeds pretpark schakelt Nederlands bedrijf in voor nieuwe attractie

20-09-2021, 18.34 uur

Het Zweedse attractie- en dierenpark Kolmården opent volgend jaar een kinderattractie die is ontworpen door een Nederlands bedrijf. Bezoekers kunnen in 2022 een ritje maken in Skalmans Flygskola, een ovaalvormig parcours met acht uitzwenkende vliegtuigjes.

Het gaat om een attractie van het type flying tigers, gebouwd door de Italiaanse leverancier Zamperla. Decoratie- en ontwerpfirma Jora Vision uit Zuid-Holland is ingeschakeld voor het uiterlijk. Tegelijkertijd wordt een naastgelegen horecalocatie vernieuwd.

Skalmans Flygskola verrijst in kindergebied Bamses Värld, dat uitgebreid wordt met 1200 vierkante meter. Het parkdeel is gebaseerd op het Zweedse stripfiguur Bamse, een beertje. Kolmården laat vandaag alvast enkele tekeningen zien.



Meer Kolmården
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be