Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Achtbaanbouwer Vekoma wil bedrijfsterrein uitbreiden

15-09-2021, 13.03 uur

De bekende Nederlands achtbaanfabrikant Vekoma Rides Manufacturing heeft grote toekomstplannen. Het in Vlodrop gevestigde bedrijf wil uitbreiden op de voormalige voetbalvelden van het dorp. Vekoma kampt al jaren met capaciteitsproblemen.

Momenteel is Vekoma gevestigd aan de Schaapweg in Vlodrop. Onderdelen van de fabriek, zoals de assemblagehal en het magazijn, voldoen niet meer aan de huidige eisen. Bovendien is er een chronisch gebrek aan ruimte. Het bedrijf huurt daarom opslag- en montageplekken in Roermond.

Vekoma wil het huidige terrein herontwikkelen en de oude voetbalvelden aan de Angsterweg gebruiken om uit te breiden, meldt De Limburger. Daarbij zou een weg die momenteel tussen de fabrieks- en testlocatie loopt deels moeten verdwijnen.

Verkeersveiligheid
Ook moet er een verbindingsweg komen tussen het huidige en het nieuwe terrein van Vekoma. Dat zou volgens het bedrijf zowel de verkeersveiligheid als de leefbaarheid in Vlodrop ten goede komen.

Vekoma heeft de gemeente Roerdalen officieel toestemming gevraagd om de voormalige sportvelden te mogen kopen. Die staat niet onwelwillend tegenover het plan. Als de onderhandelingen toch mislukken, overweegt Vekoma om in zijn geheel naar een locatie buiten Vlodrop te verhuizen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be