Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Anderhalve meter afstand verdwijnt in Nederlandse pretparken en dierentuinen

14-09-2021, 19.05 uurBeeld: @izaak3s

Nederlandse pretparken, dierentuinen en kermissen mogen de anderhalve meter afstand vanaf zaterdag 25 september eindelijk laten varen. Dat heeft demissionair premier Mark Rutte zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Na achttien maanden hoeven Nederlanders straks geen afstand van elkaar meer te houden. Die verandering heeft enorme gevolgen voor de attractie- en dierenparken.

Vanwege het coronavirus werken zij sinds het voorjaar van 2020 noodgedwongen met een beperkte capaciteit, om ervoor te zorgen dat afstand houden mogelijk is. Wachtrijen werden aangepast en overal verschenen strepen, borden en schermen. Bovendien werden in de karretjes van de attracties rijen opengelaten om afstand te creëren tussen huishoudens.

Het zorgde overal voor langere wachtrijen dan gewoonlijk. Hoewel de afstandsregel door de meeste bezoekers al maanden niet wordt nageleefd, zitten de parken op dit moment nog wel vast aan de beperkte capaciteit.

Mondkapjes
Daar kan straks een streep door. Karretjes mogen weer volledig gevuld worden en de capaciteit kan overal omhoog. Mondkapjes zijn in Nederland al sinds 26 juni niet meer nodig, met uitzondering van het openbaar vervoer en luchthavens.

Rutte maakte ook bekend dat er gewerkt gaat worden met coronatoegangsbewijzen bij evenementen, sportwedstrijden, theaters, bioscopen en alle horecagelegenheden, met uitzondering van afhaalrestaurants. Dat geldt voor bezoekers vanaf 13 jaar.

Testbewijzen
Hoewel doorstroomlocaties als pretparken, dierentuinen en kermissen daar in beginsel buiten vallen, zullen zij wel om vaccinatie- of testbewijzen moeten vragen bij restaurants, kroegen, bioscopen, theaters en mogelijk zelfs binnenattracties. Hoe de parken daarmee omgaan, zal de komende tijd duidelijk moeten worden. Veel zal ook afhangen van de veiligheidsregio waar parken onder vallen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be