Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Video: gorilla's in Burgers' Zoo worden lastiggevallen door klein aapje

12-08-2021, 23.02 uur

Burgers' Zoo deelt een lollig filmpje van gorilla's die geplaagd worden door een speelse goudbuikmangabey, met wie ze een buitenverblijf delen. Een dierverzorger van het Arnhemse dierenpark wist het aanstekelijke gedrag deze week vast te leggen op video.

"Met name de jongere dieren van beide Afrikaanse apensoorten vertonen regelmatig stoeiend en plagend spelgedrag", vertelt een woordvoerder van de dierentuin. De gorilla's zouden de brutale aapjes niet vervelend vinden, maar eerder amusant.

Het bosrijke verblijf is volgens Burgers' Zoo zodanig ontworpen dat de kleinere mangabeys zich kunnen terugrekken als ze daar behoefte aan hebben. In hogere delen van het gebied kunnen de grotere en zwaardere gorilla's niet komen.



Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be