Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Wunderland Kalkar

Langlopende ruzie over pretparkongeluk in Wunderland Kalkar

01-02-2013, 13:26 uur | Reacties

Een gezin uit Haarlem is al drie jaar aan het ruziën over een schadevergoeding voor een dramatisch pretparkongeluk. Op 8 juli 2009 viel de toen 9-jarige Rosita uit een olifantenmolen in Wunderland Kalkar, net over de Duitse grens.

Ze brak haar enkel en haar bovenbeen en hield een whiplash en tal van orgaankneuzingen aan het horrorritje over. Bovendien is haar rechterbeen volledig gestopt met groeien. Het slachtoffertje zat maanden in een rolstoel en loopt nu hartstikke krom.


ZIE OOK: 24 jaar na dramatisch kermisongeluk: 'Ik leef nog elke dag in pijn'

Allemaal de schuld van Wunderland Kalkar, want de veiligheidsgordel van de attractie deugde niet. Toch lijkt het er sterk op dat het park de familie zo veel mogelijk dwars wil zitten. "Er worden bijvoorbeeld Duitse advocaten ingehuurd, terwijl de eigenaar van het park gewoon Nederlands is", vertelt de moeder van het meisje in De Telegraaf.

"Elke brief moet eerst vertaald worden. Ze hopen dat wij er genoeg van hebben en akkoord gaan met een miezerig bedrag. Maar wij hebben minstens net zo'n lange adem." Na het ongeval zou de levensgevaarlijke attractie eigenlijk gesloopt worden, maar dat is nog steeds niet gebeurd.

Reacties