Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling laat mascotte Pardoes praten tegen bezoekers

26-05-2021, 12.31 uur

Efteling-bezoekers worden sinds kort toegesproken door mascotte Pardoes. De vrolijke nar staat 's ochtends regelmatig op het balkon van entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen om gasten te verwelkomen. Hij heeft nu ook tekst gekregen.

Wie voorbijloopt, hoort kreten als "Hallo allemaal", "Snel, deze kant op" en "Ja, jullie daar". Ook zijn twinkelgeluiden en gelach te horen, net als Pardoes' bekende magische spreuk "Illumina Fantasia".

De begroetingen van Pardoes werden ingesproken door acteur en dj Joey van der Velden. Hij verzorgde de stem van de Efteling-mascotte ook voor darkride Symbolica, geopend in 2017. Die attractie is voorlopig gesloten vanwege de coronamaatregelen.

Pardijn
Op sommige dagen wordt Pardoes bij de entree vervangen door Prinses Pardijn. Zij heeft op dit moment nog geen tekst.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be