Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: duizenden zonnepanelen op parkeerplaats Disneyland Paris

22-04-2021, 12.49 uur | Reacties

De parkeerplaats van Disneyland Paris wordt momenteel voorzien van duizenden zonnepanelen. Op het parkeerterrein van het Disney-resort ontstaat één van de grootste zonneparken van Europa. Bezoekers zetten hun auto straks neer onder overkappingen waar zonnepanelen op zijn geplaatst.

De bouw begon vorig jaar. Ter gelegenheid van de Dag van de Aarde toont Disneyland hoe de werkzaamheden ervoor staan. 1770 parkeerplekken zijn al voorzien van een overkapping. Er werden tot nu toe 12.000 panelen gebruikt.

Uiteindelijk moeten dat er 67.500 worden. Daarmee hoopt Disney 750 ton aan CO2-uitstoot per jaar te kunnen besparen. Bovendien zullen bezoekers blij zijn dat hun auto beschermd wordt tegen zonlicht, regen en sneeuw, denkt Disney.

Komende zomer
Voor de realisatie werkt Disneyland Paris samen met de Franse firma Urbasolar. Naar verwachting wordt het project afgerond in 2023. De eerste fase zal komende zomer worden opgeleverd. Voorlopig zijn de Disney-parken gesloten vanwege het coronavirus.Meer Disneyland Paris
Reacties