Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: duizenden zonnepanelen op parkeerplaats Disneyland Paris

22-04-2021, 12.49 uur

De parkeerplaats van Disneyland Paris wordt momenteel voorzien van duizenden zonnepanelen. Op het parkeerterrein van het Disney-resort ontstaat één van de grootste zonneparken van Europa. Bezoekers zetten hun auto straks neer onder overkappingen waar zonnepanelen op zijn geplaatst.

De bouw begon vorig jaar. Ter gelegenheid van de Dag van de Aarde toont Disneyland hoe de werkzaamheden ervoor staan. 1770 parkeerplekken zijn al voorzien van een overkapping. Er werden tot nu toe 12.000 panelen gebruikt.

Uiteindelijk moeten dat er 67.500 worden. Daarmee hoopt Disney 750 ton aan CO2-uitstoot per jaar te kunnen besparen. Bovendien zullen bezoekers blij zijn dat hun auto beschermd wordt tegen zonlicht, regen en sneeuw, denkt Disney.

Komende zomer
Voor de realisatie werkt Disneyland Paris samen met de Franse firma Urbasolar. Naar verwachting wordt het project afgerond in 2023. De eerste fase zal komende zomer worden opgeleverd. Voorlopig zijn de Disney-parken gesloten vanwege het coronavirus.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be