Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp kiest voor andere testdagen dan gepland

09-04-2021, 11.38 uur

Diergaarde Blijdorp gaat niet open op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 april, zoals eerder deze week werd aangekondigd. De Rotterdamse dierentuin stond op een lijst van de overheid met dagattracties die meedoen aan een pilot met toegangstests. Blijdorp wist zelf echter nog van niets.

Na overleg is besloten om de testdagen uit te stellen. Het dierenpark gaat nu open op vrijdag 30 april, zaterdag 1 en zondag 2 mei. Eerder koos ook dierentuin Artis voor andere testdagen dan gepland.

De Blijdorp-directie denkt dat toegangstests niet nodig zijn om bezoekers een veilig dagje uit te bieden. "Toch hebben we besloten om mee te doen aan de pilots, maar wel op andere data dan gepubliceerd door de overheid."

12 jaar
Hoe de testdagen er precies uit komen te zien, wordt nog bekeken. Wie interesse heeft om langs te komen, moet vooraf een gratis coronatest doen. Aanmelden kan via testenvoortoegang.nl. Dat geldt voor alle personen vanaf 12 jaar. Waarschijnlijk start de kaartverkoop op woensdag 21 april.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be