Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lund

Zweeds pretpark in verlegenheid gebracht door oud filmpje met mascotte

03-03-2021, 13.02 uur | Reacties

Een oud filmpje bezorgt het Zweedse pretpark Gröna Lund schaamrood op de kaken. Via de app TikTok dook afgelopen maand een video op waarin te zien is hoe een mascotte een ongepaste positie aanneemt bij een vrouwelijke bezoeker.

De dame in kwestie daagt de mascotte uit door voor zijn neus voorover te buigen en twerkbewegingen te maken. Daarop besluit het Gröna Lund-figuurtje haar heupen te vast te pakken en mee te doen.

Niet echt een houding die past bij een familiepark. Gröna Lund baalt dan ook van de TikTok-video, die in enkele weken tijd meer dan 30.000 likes scoorde. In de reacties vragen veel kijkers zich af of de acteur in kwestie na afloop ontslagen is.

Sinds 2018
"We hebben deze beelden niet eerder gezien", reageert een woordvoerster in gesprek met Looopings. "En deze mascottes gebruiken we al sinds 2018 niet meer, dus het filmpje moet minstens twee of drie jaar oud zijn."

Dat praat het voorval echter niet goed, aldus de voorlichtster. "Het gaat hier hoe dan ook om volkomen ongepast en onacceptabel gedrag dat wij niet tolereren in ons park", zegt ze. Omdat de video al zo oud is, kan er geen actie meer ondernomen worden.

Reacties