Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-attractie Polka Marina voor het laatst geopend

30-11-2020, 21.33 uur

Efteling-fans hebben maandagavond afscheid kunnen nemen van de bootjesmolen Polka Marina. De nostalgische attractie was na 36 jaar voor de allerlaatste keer geopend. Een handjevol Efteling-liefhebbers maakte van de gelegenheid gebruik om nog één laatste rondje te maken.

De allerlaatste rit vond om 18.20 uur plaats. Na afloop volgde er een bescheiden applaus. Voorlopig verandert er niets aan de attractie, die bestaat uit een grote grijze walvis met 23 scheepjes eromheen. Pas begin volgend jaar start de sloop.

Polka Marina opende in 1984, in hetzelfde jaar als De Oude Tufferbaan en Carnaval Festival. Die twee attracties hebben de afgelopen jaren grote opknapbeurten gehad. Dat zit er voor de koggenmolen niet in. Volgens de Efteling moet Polka Marina verdwijnen omdat de attractie technisch op is.

Speelbos
Investeren in groot onderhoud zou niet de moeite zijn. Op de plek van de molen komt volgend jaar bestrating. Ter vervanging van Polka Marina bouwt de Efteling even verderop - naast De Vliegende Hollander - een nieuw speelbos met de naam Nest. In de zomer van 2021 vindt de opening plaats.

Polka Marina werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, de leverancier van de nabijgelegen Python uit 1981. Beide attracties maken gebruik van dezelfde baan: de bootjes van de koggenmolen staan op een achtbaanrail.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be