Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stopt per direct met muzikaal entertainment na ophef over feestvideo

30-11-2020, 13.46 uur

De Efteling heeft besloten om per direct te stoppen met het aanbieden van muzikaal entertainment. Aanleiding is de commotie die ontstond na publicatie van een video met feestvierende Efteling-bezoekers. Daar kwamen talloze boze reacties op.

Op de beelden is te zien hoe het wel érg gezellig wordt tijdens een optreden van gospelkoor De Lichtpuntjes. Dat vond plaats op de Warme Winter Weide, een soort festivalterrein met terrassen, horeca en shows. Veel mensen gaven aan niet te begrijpen waarom zoiets toegestaan is in de Efteling, terwijl cafés en restaurants gesloten moeten blijven en muziekfestivals niet door kunnen gaan.

De gemeente Loon op Zand heeft de Efteling laten weten dat dergelijke taferelen niet de bedoeling zijn. "We zijn geschrokken van de commotie over afgelopen weekend", laat een woordvoerder aan Looopings weten. "Ook de gemeente Loon op Zand heeft contact met ons opgenomen en zorgen geuit."

Podium
Het gevolg is dat al het muzikale entertainment onmiddellijk geschrapt wordt. Naast De Lichtpuntjes gaat het om een zangact met Sneeuwprinses Jelka en Vuurprins Kendrik. Het podium op de Warme Winter Weide wordt weggehaald. Meet-and-greets met mascottes kunnen vooralsnog wel doorgaan.

Zondagavond sprak een Efteling-woordvoerster in een reactie op de video nog over "een momentopname". Nu meldt de Efteling in een verklaring: "We hebben gemerkt dat we op een aantal locaties niet genoeg controle hebben over het gedrag van onze gasten, ondanks alle crowd controllers en maatregelen. We denken nu na over eventuele extra maatregelen voor het weekend."

Voorbeeldig
Op weekenddagen is het een stuk drukker in het park dan doordeweeks, waardoor anderhalve meter afstand houden lastiger is. De woordvoerder benadrukt wel dat het in veruit de meeste gevallen wél goed gaat. "We zien dat 99 procent van onze gasten zich voorbeeldig gedraagt."Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be