Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Lichtfestival in Ouwehands Dierenpark gaat door: 'We houden het veilig'

25-11-2020, 13.23 uur | Reacties

Ouwehands Dierenpark presenteert in de wintermaanden het lichtfestival China Light: Magic Forest. In de periode van vrijdag 18 december tot en met zaterdag 27 februari 2021 kunnen bezoekers een avondwandeling maken langs kleurrijke lichtsculpturen. De dierentuin spreekt over "een lichtspektakel voor jong en oud".

De metershoge lichtobjecten, gemaakt door Chinese kunstenaars, staan in het teken van de natuur. "Van een tropische jungle met immens grote pythons tot een 130 meter lange regenboogbrug die je leidt van de reuzenpandafamilie naar de meest bijzondere bloemenvelden." De dieren in het park zijn 's avonds minder goed of niet zichtbaar.

Het festival vindt plaats op 37 avonden, van 17.00 tot 21.00 uur. Er moeten aparte tickets voor gekocht worden, bovenop de reguliere entreeprijs. Die kosten 18 euro. Ook abonnementhouders moeten bijbetalen voor China Light. Zij zijn per avond 10,50 euro extra kwijt.

Buitenlucht
Volgens directeur Robin de Lange kan het festival ondanks de coronaregels gewoon doorgaan. "De avondwandeling wordt op precies dezelfde manier georganiseerd als de reguliere openstelling, inclusief allerlei maatregelen", vertelt hij aan Looopings. "Bezoekers wandelen in de buitenlucht, net als overdag."

Tickets moeten vooraf besteld worden, voor een specifieke datum en tijd. "We maken zelfs gebruik van een tweede parkeerterrein met een aparte ingang om de drukte te kunnen spreiden. En we kunnen de kaartverkoop stopzetten als dat nodig is. Zo houden we het veilig."

Reacties