Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark laat jonge reuzenpanda zien aan bezoekers

18-11-2020, 12.45 uur

Bezoekers van Ouwehands Dierenpark in Rhenen kunnen vanaf deze week de jonge reuzenpanda Fan Xing met eigen ogen bewonderen. Tot nu toe verbleef het dier in een speciaal kraamhol. Als de dierentuin aanstaande vrijdag weer opengaat voor publiek, mag de panda ook zijn grote binnen- en buitenverblijf betreden.

Sinds de geboorte op 1 mei was Fan Xing alleen te zien via een livestream. Samen met moeder Wu Wen verbleef hij maandenlang in het kraamhol. Eind september verkende de jonge panda voor het eerst de aangrenzende verblijven achter de schermen.

"Nu lijken moeder en haar jong er klaar voor om samen het grotere verblijf te betreden waar zij dan ook zichtbaar zullen zijn voor bezoekers", laat het park weten. Eigenaar Marcel Boekhoorn spreekt over een "spannend moment", omdat het gedrag van de dieren erg onvoorspelbaar is.

Alles is mogelijk
"Zal ze zomaar naar buiten stappen met Fan Xing in haar kielzog?", aldus Boekhoorn. "Of kiest het tweetal ervoor om eerst nog even op hun gemak binnen te wennen aan hun nieuwe omgeving? Fan Xing is een ondernemende reuzenpanda, dus alles is mogelijk." Donderdag mogen journalisten al een kijkje komen nemen.

Ouwehands Dierenpark heeft het binnenverblijf aangepast, zodat de panda veilig kan leren klimmen en vallen. "Zodra Fan Xing dat goed kan, wordt het binnenverblijf weer in oude staat teruggebracht." De speelse beer mag nog zo'n drieënhalf jaar in Nederland blijven. Daarna gaat hij terug naar China, om verder bij te dragen aan het internationale fokprogramma van de bedreigde diersoort.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be