Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Dit worden de nieuwe attracties in het overdekte pretpark Plopsa Station

18-11-2020, 18.18 uur

Het overdekte pretpark Plopsa Station, gelegen in treinstation Antwerpen-Centraal, krijgt een groot aantal nieuwe attracties. Dat blijkt uit de vergunningsaanvraag. Het noodlijdende attractiepark Comics Station werd vorig jaar overgenomen door de Plopsa Group. Begin volgend jaar wordt gestart met een grote verbouwing.

Het attractie-aanbod wordt uitgebreid met onder andere een sidewinder: een frisbee-molen van de Italiaanse fabrikant Moser's Rides. Die komt in het teken te staan van Studio 100-figuur Piet Piraat. Het Italiaanse bedrijf Zamperla levert een fietsmolen rond Mega Mindy en een kikkermolen met clown Bumba.

Een nieuwe vliegtuigmolen wordt aangekleed in de stijl van tv-serie Super Wings. Stripfiguur Jommeke krijgt zijn eigen carrousel. Verder komen er botsauto's met een K3-thema. De plannen maken ook melding van een Wickie de Viking-vrijevaltoren en een Mega Mindy-fotopunt.

Darkride
Verschillende bestaande attracties blijven, waaronder een escape room met Suske en Wiske, een funhouse met Urbanus en een schietsaloon met Lucky Luke. Oude speeltoestellen worden vervangen door een nieuw speelgebied met Maya de Bij. Het Comics Theater wordt omgedoopt tot Plopsa Theater. Een bestaande interactieve darkride rond De Smurfen draait straks om Kabouter Plop.

De belangrijkste blikvanger van Comics Station - een gigantische glijbaan van 48 meter lang - moet het veld ruimen. Daarnaast wordt de huidige winkel omgevormd tot een kantoorruimte voor het personeel. In het park zelf komt een nieuwe winkel. Op één van de concepten staat een reuzenrad, maar daarover wordt in de vergunningsaanvraag niet meer gesproken. In het najaar van 2021 moet de transformatie zijn afgerond.

Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be