Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ravensburger Spieleland

Duits pretpark bouwt achtbaan met speciale loopingkarretjes

17-11-2020, 13.47 uur | Reacties

Een pretpark in Duitsland opent volgend jaar een bijzondere nieuwe achtbaan. Ravensburger Spieleland, gelegen in de Zuidwest-Duitse deelstaat Baden-Württemberg, bouwt een rollercoaster met speciale loopingkarretjes. De gondels zijn vormgegeven als een soort tredmolens.

Door het ontwerp gaan passagiers tijdens de rit meermaals over de kop. Bezoekers kunnen er echter ook voor kiezen om plaats te nemen in traditionele draaiende karretjes, die niet over de kop gaan. Zo biedt de achtbaan twee verschillende ervaringen in één trein.

De attractie gaat GraviTrax heten, gebaseerd op de gelijknamige interactieve knikkerbanen van spellenfabrikant Ravensburger. Het gaat om een 'big air coaster' van de Italiaanse fabrikant SBF-VISA Group, waarvan er wereldwijd nog maar twee bestaan. Die staan in de Amerikaanse staten Texas en Michigan.

Knikker
"In deze nieuwe attractie word je zelf een knikker: je tolt en draait tijdens de hele rit", zegt Ravensburger Spieleland over de noviteit. Het familiepark is momenteel gesloten. In april 2021 start het nieuwe seizoen.

Meer nieuws
Reacties