Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZOO Planckendael

Loslopende honden bijten lama's dood in Belgische dierentuin

14-11-2020, 12.36 uur | Reacties

Droevig nieuws uit de Belgische dierentuin ZOO Planckendael: drie loslopende honden hebben daar vorige week twee guanaco's doodgebeten. Dat zijn wilde lama's uit Zuid-Amerika. Het is nog onduidelijk hoe de honden het park binnen konden dringen.

Het gaat naar verluidt om labradors. Tijdens hun strooptocht door ZOO Planckendael vielen ze onder meer het verblijf van de vijf guanaco's aan. Twee dieren overleefden dat dus niet.

Toen verzorgers 's ochtends aan het werk gingen, liepen de honden nog steeds in het park rond. Ze waren niet agressief en lieten zich gemakkelijk vangen. De dieren zijn meegegeven aan de politie, die de eigenaar probeert te traceren. Als dat lukt, wordt hij of zij verantwoordelijk gesteld voor de aangerichte schade.

Schrik
Op social media zeggen mensen dat ze vaker loslopende honden zien in de buurt van de dierentuin. Het is echter niet zeker of het om dezelfde beesten gaat. De drie overgebleven guanaco's zijn inmiddels van de schrik bekomen en maken het naar omstandigheden goed.

Meer ZOO Planckendael