Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Jongen (16) krijgt boete voor dronevliegen boven gesloten Efteling

08-11-2020, 12.55 uur

Een jongen van 16 jaar is zaterdagmiddag betrapt toen hij met een drone boven de Efteling vloog. Dat meldt de politie van de gemeente Loon op Zand op social media. Het attractiepark is sinds afgelopen donderdag gesloten vanwege het coronavirus. De illegale dronevlieger krijgt een boete.

De Efteling maakt gebruik van een detectiesysteem dat drones kan opsporen. Zo kunnen dronepiloten snel gevonden worden. De tiener had geen toestemming om de drone te gebruiken: hij kon geen ontheffing overhandigen.

Hoewel het park de komende tijd dicht is, blijft het verboden om een drone te gebruiken boven de Efteling. "Het park wordt gezien als aaneengesloten bebouwing en dagelijks zijn er nog personeelsleden aan het werk in het park", aldus de politie.

Voorjaar
Het Kaatsheuvelse sprookjespark heeft zich ontpopt tot een aantrekkelijke plek voor dronepiloten. Zij laten zich kennelijk niet afschrikken door de regels. Afgelopen voorjaar, toen de Efteling ook langdurig gesloten was, werden al meerdere personen betrapt en beboet.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be