Plopsaland De Panne

Eerbetoon aan Samson-personage Mevrouw Praline in Plopsaland

07-11-2020, 22.17 uur | Reacties

Plopsaland brengt een opvallend eerbetoon aan Jeannine De Bolle, één van de personages uit de beroemde Studio 100-serie Samson & Gert. Na binnenkomst in het Vlaamse pretpark, vlak na de toegangscontrole, passeren bezoekers voortaan een gevel met haar naam.

De Bolle, gespeeld door Ann Petersen, had in de tv-show haar eigen kruidenierswinkeltje samen met haar zoon Octaaf. Samson, bekend om zijn spraakgebrek, noemde haar steevast Mevrouw Praline. Petersen overleed in 2003.


ZIE OOK: Foto's: binnenkijken in gloednieuw Plopsa Hotel van 25 miljoen euro

In Plopsaland gaat er geen winkeltje schuil achter de gevel, maar restaurant Le Grand Buffet van het nieuwe Plopsa Hotel. Het hotelcomplex had vorige maand open moeten gaan, maar door aangescherpte coronamaatregelen is de opening uitgesteld. Op dit moment gaat men uit van 14 december als openingsdatum.

Kraampje
Het is niet voor het eerst dat Jeannine De Bolle een plaats krijgt in het pretpark. Op het Kermisplein van Samson & Gert is al geruime tijd een kraampje te vinden met de naam Mevrouw Praline. Daar worden zoete lekkernijen verkocht.

Gert Verhulst maakte vorig jaar bekend dat hij stopt met de rol van Samons baasje. Zijn dochter Marie Verhulst heeft die taak overgenomen. Zij speelt samen met de hond de hoofdrol in de nieuwe tv-serie Samson & Marie, die dit najaar wordt uitgezonden op Belgische en Nederlandse tv-zenders.

ZIE OOK: Samson & Marie nemen videoclip voor Samsonrock op in Plopsaland

Reacties