Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Veel kritiek op grote drukte in Deens pretpark Tivoli Gardens

06-11-2020, 16.07 uur

Wie het Deense pretpark Tivoli Gardens wil bezoeken, moet voortaan vooraf reserveren. Er was de laatste weken veel kritiek op de drukte in het park. Afgelopen zaterdag gingen de poorten twee keer tijdelijk dicht omdat te veel mensen in coronatijd Halloween wilden vieren.

Al tijdens de herfstvakantie was het volgens veel bezoekers te druk in het park. Tivoli wimpelde die kritiek toen af door te zeggen dat de maximale capaciteit nooit in zicht was geweest.

Afgelopen zaterdag barstte de bom tijdens Halloween alsnog. Tot tweemaal toe moesten nieuwe gasten voor de ingang wachten tot er voldoende mensen het park hadden verlaten. Daardoor ontstonden enorme wachtrijen en kwam de veiligheid in het geding. Pas toen medewerkers vertelden dat het park voorlopig zou sluiten, droop de menigte af.

Kerstseizoen
Om herhaling te voorkomen, volgt Tivoli Gardens nu het voorbeeld van vrijwel alle andere Europese pretparken. Vanaf 13 november, als het park heropent voor het kerstseizoen, moeten gasten hun bezoek vooraf online reserveren. Beveiligers zullen de stroom mensen naar de ingang begeleiden via eenrichtingswegen.

Het maximale aantal bezoekers verandert niet. Tivoli is nog steeds van mening dat er in het park zelf voldoende afstand gehouden kan worden. Wel zijn vrijwel alle overdekte kerstactiviteiten naar buiten verplaatst. Ook kunnen gasten hun ritje in de attracties reserveren met een app, zodat ze minder lang fysiek in de rij hoeven te staan.

Opvallend
Dat de pretparken in Denemarken überhaupt nog open zijn is opvallend. Veel Europese landen hebben alle parken tijdens de tweede coronagolf opnieuw gesloten. Ook in Nederland blijven dagattracties in ieder geval tot en met 18 november dicht.

2020 is vanwege de coronacrisis een zwaar jaar voor Tivoli Gardens. Aan het begin van de zomer ontsloeg het park in Kopenhagen 10 procent van al het personeel.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be