Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort reageert op ophef in videoboodschap

05-11-2020, 17.41 uur

DierenPark Amersfoort heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan naar aanleiding van het doodschieten van twee apen. In de dierentuin ontsnapten dinsdag twee chimpansees. Die werden doodgeschoten omdat ze een gevaar vormden voor bezoekers. Dierenrechtenorganisties en de Partij voor de Dieren reageerden ontstemd.

Naar aanleiding van de commotie spreekt Willem Verdonck, teamleider dierverzorging bij DierenPark Amersfoort, het publiek nu persoonlijk toe in een videoboodschap. Hij legt in ruim vierenhalve minuut nogmaals uit wat er gebeurd is en waarom het verdoven van de dieren geen optie was.

Ook benadrukt hij nogmaals dat hoe zwaar medewerkers het hebben met het verlies. "Het doet ons heel veel verdriet en het doet heel veel pijn", aldus Verdonck. "In de hele organisatie zijn we nog steeds heel erg aangeslagen en dat zal nog heel lang duren, maar er was geen andere mogelijkheid."

Routines
Het dierenpark is na het incident niet meer opengegaan voor bezoekers. De komende weken blijven de poorten gesloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Hoe gaat het nu met de overgebleven chimpansees? Verdonck: "We zien dat er langzaam weer wat normalere routines insluipen."



Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be