Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling reageert op verplichte sluiting: 'Enorme tegenvaller'

04-11-2020, 16.25 uur

De Efteling noemt de verplichte sluiting van het attractiepark "een enorme tegenvaller". Voor de tweede keer dit jaar moeten de poorten van de Efteling gesloten worden door het coronavirus. Vanaf morgen gaan alle Nederlandse pretparken en dierentuinen noodgedwongen dicht. De overheidsmaatregel geldt in ieder geval twee weken.

Het Kaatsheuvelse sprookjespark was al dicht tussen 14 maart en 20 mei. Daarna werd het maximumaantal bezoekers vastgesteld op ruim 15.000 personen per dag, minder dan de helft van de reguliere limiet. Algemeen directeur Fons Jurgens laat geen kans onbenut om te benadrukken dat 2020 "financieel het slechtste jaar ooit" voor de Efteling is.

"We hebben met elkaar zo hard gewerkt om de gast op een veilige manier een dagje uit te bieden en de continuïteit van de Efteling te bewaken", meldt het park nu in een verklaring. "Maar uiteraard hebben we begrip voor dit besluit en vanzelfsprekend nemen we onze verantwoordelijkheid. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle en daar dragen we als Efteling op deze manier ons steentje aan bij."

Zwembad
Vandaag is de Efteling nog toegankelijk tot 18.00 uur. Hotels, vakantieparken en het Efteling Golfpark blijven ook de komende weken geopend. In vakantiepark Bosrijk gaat het zwembad wel dicht.

Het grootste en populairste attractiepark van de Benelux verwacht op donderdag 19 november weer open te kunnen gaan. De geplande start van de Winter Efteling op maandag 16 november wordt dus in ieder geval uitgesteld.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be