Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Werkzaamheden voor nieuwe Efteling-attractie Nest begonnen

03-11-2020, 13.56 uurBeeld: Kwinka

De Efteling is gestart met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe attractie Nest. Het speelbos in parkdeel Ruigrijk moet in de zomer van 2021 opengaan. Eerder kondigde de Efteling aan dat de bouw in januari 2021 zou beginnen. Op dit moment worden al wel bomen en planten weggehaald.

Nest komt te liggen in het bosgebied tussen De Vliegende Hollander en de Game Gallery. Daar zijn al bouwhekken neergezet. Bijzonder is dat de speeltuin van circa 1200 vierkante meter geschikt wordt voor kinderen met een beperking. Zo wordt gezorgd voor onder andere een rolstoelglijbaan, verhoogde zandbakken en prikkelarme plekken.

De Efteling investeert 2 miljoen euro in Nest. Tegelijkertijd moet de nabijgelegen bootjesmolen Polka Marina het veld ruimen. De attractie uit 1984 is technisch gezien op. Een opknapbeurt zou te duur worden. Op de plek van de molen wordt volgend jaar bestrating aangelegd.







Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be