Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany stelt investeringen uit door coronacrisis

03-11-2020, 12.47 uur | Reacties

Door de coronacrisis kan Movie Park Germany volgend jaar niet alle geplande investeringen realiseren. Het Duitse pretpark moet noodgedwongen enkele projecten uitstellen, vertelt algemeen directeur Thorsten Backhaus. De komst van een nieuwe achtbaan in 2021 gaat wel door.

Movie Park Germany zou eigenlijk geopend blijven tot en met zondag 8 november, maar door de aangescherpte coronaregels in Duitsland is het seizoen afgelopen weekend vroegtijdig beëindigd.

Het bezoekersaantal van 2020 daalde flink ten opzichte van voorgaande jaren, aldus Backhaus. "We hebben dit seizoen een aanzienlijke teruggang van het aantal bezoekers geregistreerd en bereiken nog lang niet de resultaten van de afgelopen jaren", zegt hij. Dat heeft ook veel financiële gevolgen.

Renovatie
"Dit zorgt voor vertraging op het gebied van onze investeringsprojecten. Onze kwaliteitsstrategie kan in de nabije toekomst niet volledig worden uitgevoerd, wat wij ten zeerste betreuren." Het gaat onder meer om een grondige renovatie van de toiletgebouwen en het realiseren van meer overdekte locaties.

Er is ook goed nieuws, want ondanks de financiële moeilijkheden is de bouw van een multi dimension coaster nog steeds in volle gang. Directeur Backhaus: "De nieuwe familieachtbaan is ons grote doel voor het seizoen 2021." Het thema wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meer Movie Park Germany
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be