Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany stelt investeringen uit door coronacrisis

03-11-2020, 12.47 uur | Reacties

Door de coronacrisis kan Movie Park Germany volgend jaar niet alle geplande investeringen realiseren. Het Duitse pretpark moet noodgedwongen enkele projecten uitstellen, vertelt algemeen directeur Thorsten Backhaus. De komst van een nieuwe achtbaan in 2021 gaat wel door.

Movie Park Germany zou eigenlijk geopend blijven tot en met zondag 8 november, maar door de aangescherpte coronaregels in Duitsland is het seizoen afgelopen weekend vroegtijdig beëindigd.

Het bezoekersaantal van 2020 daalde flink ten opzichte van voorgaande jaren, aldus Backhaus. "We hebben dit seizoen een aanzienlijke teruggang van het aantal bezoekers geregistreerd en bereiken nog lang niet de resultaten van de afgelopen jaren", zegt hij. Dat heeft ook veel financiële gevolgen.

Renovatie
"Dit zorgt voor vertraging op het gebied van onze investeringsprojecten. Onze kwaliteitsstrategie kan in de nabije toekomst niet volledig worden uitgevoerd, wat wij ten zeerste betreuren." Het gaat onder meer om een grondige renovatie van de toiletgebouwen en het realiseren van meer overdekte locaties.

Er is ook goed nieuws, want ondanks de financiële moeilijkheden is de bouw van een multi dimension coaster nog steeds in volle gang. Directeur Backhaus: "De nieuwe familieachtbaan is ons grote doel voor het seizoen 2021." Het thema wordt binnenkort bekendgemaakt.

Reacties