Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
FloriWorld

Bloemenattractie tot nader order gesloten, directeur vertrokken

03-11-2020, 10.37 uur

Het gaat niet goed met bloemen- en plantenattractie FloriWorld in Aalsmeer. Het overdekte themapark, dat omschreven wordt als "het meest fleurige uitje van Nederland", is al na vier maanden weer dicht. Vanwege de coronacrisis kwamen er te weinig bezoekers. Men hoopt begin volgend jaar weer open te gaan.

FloriWorld is een interactieve dagattractie over bloemen en planten. Gasten beleven shows, films en ruimtes waarin allerlei soorten flora centraal staan. De bouw kostte 29 miljoen euro. Het park moest een aanvulling worden op de Keukenhof, waar bezoekers 365 dagen per jaar van Hollandse sierteelt kunnen genieten.

Na de opening in juli was de hoop dat het internationale toerisme in de zomer zou aantrekken, maar daar is weinig van terechtgekomen. Omdat veel landen inmiddels weer strengere coronaregels introduceren, is het niet langer rendabel om open te blijven.

Directeur
De afgelopen maanden werd FloriWorld per week bezocht door zo'n driehonderd mensen, weet vakblad Hortipoint. Door het lage bezoekersaantal moest directeur Rick Pesik vertrekken. Hij is naar eigen zeggen nog steeds trots op het product.

FloriWorld rekent nog steeds op 350.000 bezoekers per jaar. Uiteindelijk moeten het er zelfs 550.000 worden. Dat lijkt ook zonder pandemie een vrij optimistische schatting. Gasten krijgen vooral promotie te zien voor de bloemenveiling Royal FloraHolland en kunnen selfies nemen met bloemen op de achtergrond. De prijs voor dat privilege bedraagt na de opstartfase 23,50 euro per persoon.

Voorwaarde
Het park wil begin volgend jaar weer opengaan. Een voorwaarde is wel dat het binnenlands én het buitenlands toerisme dan niet meer beperkt worden door corona. Het is zeer de vraag of het virus en de bijbehorende maatregelen inderdaad al vroeg in 2021 tot het verleden behoren.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer FloriWorld
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be