Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Meer attractie- en dierenparken moeten alle horecalocaties sluiten

03-11-2020, 11.43 uur

Meer Nederlandse attractie- en dierenparken hebben te horen gekregen dat ze alle horecalocaties moeten sluiten. In de Amsterdamse dierentuin Artis, Wildlands Adventure Zoo Emmen, AquaZoo Leeuwarden, Dierenrijk in Mierlo en Plopsa Indoor Coevorden kunnen bezoekers momenteel geen eten en drinken bestellen, ook niet bij afhaalpunten.

Hetzelfde was al langer het geval in Attractiepark Slagharen, Diergaarde Blijdorp, DierenPark Amersfoort, Burgers' Zoo en GaiaZOO. De maatregel is onderdeel van landelijke beleid vastgesteld door het Veiligheidsberaad, met daarin de voorzitters van 25 veiligheidsregio's.

Parken hoeven zich juridisch gezien echter pas aan de regel te houden als hun veiligheidsregio de noodverordening heeft aangepast. Omdat een hoop veiligheidsregio's daar geen haast mee maken, kan het beleid nu per park verschillen.

Kabinet
Daarom zijn er in bijvoorbeeld de Efteling, Toverland, Duinrell, Ouwehands Dierenpark, Safaripark Beekse Bergen en Madurodam nog gewoon afhaallocaties geopend. Het is de vraag of daar nog verandering in gaat komen: vermoedelijk kondigt het kabinet vanavond aan dat alle Nederlandse pretparken en dierentuinen gesloten moeten worden door het coronavirus.

Sommige parken, waaronder Walibi Holland, Avonturenpark Hellendoorn, Apenheul en het Dolfinarium, zijn al dicht.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be