Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Superfan Bobbejaanland ontroostbaar nu het pretpark dicht is

02-11-2020, 19.43 uur | ReactiesBeeld: @parqueplaza

De vervroegde sluiting van de Belgische pretparken valt niet goed bij Bobbejaanland-superfan Glenn van Orshaegen (32). Hij zit met de handen in het haar nu 'zijn' park dicht is vanwege corona. "Bobbejaanland is mijn leven, mijn thuis", vertelt hij in een interview met het Vlaamse dagblad HLN.

Van Orshaegen, die werkzaam is bij de groendienst van een sociale werkplaats, bracht al ruim duizend dagen van zijn leven door in het attractiepark in Lichtaart. Elke weekend- en vakantiedag is hij in Bobbejaanland te vinden. Vaak staat hij al twee uur voor de opening met zijn auto op de parkeerplaats.

Door de coronasluiting in het voorjaar had de fan het al moeilijk. "Ik zit amper aan vijftien bezoekjes dit jaar en dat maakt me ongelukkig", aldus Van Orshaegen. Tijdens de halloweenperiode kon hij nog twee keer langskomen voordat de poorten onverwachts gesloten werden.

Triest
De krant zocht hem op bij de ingang van het park. "Hier aan de gesloten poort te moeten staan, daar word ik triest van. Telkens wanneer ik echt binnen kan wandelen in het park, dan ben ik écht gelukkig. Tot in mijn kleinste teen voel ik dat."

Wat nu? Van Orshaegen fietst nu maar om het park heen, om toch nog een beetje een Bobbejaanland-gevoel te krijgen. "Alleen jammer dat ik niet binnen kan. Dan maar een wandelingetje over de parking." Hij telt de dagen af naar Pasen 2021, in de hoop dat het pretpark dan weer open mag.

Meer Bobbejaanland