Walygator Sud-Ouest

Nieuwe naam van Frans pretpark Walibi Sud-Ouest bekend

31-10-2020, 22.42 uur | Reacties

Walibi Sud-Ouest gaat voortaan door het leven als Walygator Sud-Ouest. Dat heeft het Zuidwest-Franse pretpark vandaag bekendgemaakt tijdens een livestream. Eigenlijk had de onthulling van de naam plaats moeten vinden in het bijzijn van bezoekers.

Men had een speciale show voorbereid waarin de oude Walibi-mascotte en zijn muzikale vrienden Squad en Fibi afscheid nemen van het publiek. Door de lockdown in Frankrijk bleef het park echter gesloten. Fans moesten daarom genoegen nemen met een livestream op Facebook, waarin het drietal aankondigde "op wereldtournee" te gaan.


ZIE OOK: Verrassing: dit is de nieuwe mascotte van de Walibi-parken

Directeur Sylvain Chatain kondigde in de uitzending de nieuwe naam Walygator Sud-Ouest aan. De term Walygator is niet nieuw: in de Noordoost-Franse streek Lotharingen ligt al een park met die naam. Walygator heeft vanaf nu dus twee vestigingen. Beide parken horen bij parkengroep Aspro Parks.

Holland
De naamswijziging was nodig omdat de licentieovereenkomst met de voormalige eigenaar afliep. Walibi Sud-Ouest opende in 1992 als Walibi Aquitaine. Tot 2015 was het park onderdeel van de firma Compagnie des Alpes. Die groep beheert nu nog de drie overgebleven Walibi-parken: Walibi Holland, Walibi Belgium en Walibi Rhône-Alpes.

ZIE OOK: Frans pretpark Walibi Sud-Ouest verandert van naam

Reacties