Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Sud-Ouest

Nieuwe naam van Frans pretpark Walibi Sud-Ouest bekend

31-10-2020, 22.42 uur | Reacties

Walibi Sud-Ouest gaat voortaan door het leven als Walygator Sud-Ouest. Dat heeft het Zuidwest-Franse pretpark vandaag bekendgemaakt tijdens een livestream. Eigenlijk had de onthulling van de naam plaats moeten vinden in het bijzijn van bezoekers.

Men had een speciale show voorbereid waarin de oude Walibi-mascotte en zijn muzikale vrienden Squad en Fibi afscheid nemen van het publiek. Door de lockdown in Frankrijk bleef het park echter gesloten. Fans moesten daarom genoegen nemen met een livestream op Facebook, waarin het drietal aankondigde "op wereldtournee" te gaan.

Directeur Sylvain Chatain kondigde in de uitzending de nieuwe naam Walygator Sud-Ouest aan. De term Walygator is niet nieuw: in de Noordoost-Franse streek Lotharingen ligt al een park met die naam. Walygator heeft vanaf nu dus twee vestigingen. Beide parken horen bij parkengroep Aspro Parks.

Holland
De naamswijziging was nodig omdat de licentieovereenkomst met de voormalige eigenaar afliep. Walibi Sud-Ouest opende in 1992 als Walibi Aquitaine. Tot 2015 was het park onderdeel van de firma Compagnie des Alpes. Die groep beheert nu nog de drie overgebleven Walibi-parken: Walibi Holland, Walibi Belgium en Walibi Rhône-Alpes.

Meer Walygator Sud-Ouest
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be