Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

In België gaan nu ook de dierentuinen dicht

31-10-2020, 06.59 uur | Reacties

Na de pretparken worden nu ook alle dierentuinen in België gesloten. Nog strengere coronaregels zorgen ervoor dat de Belgische dierenparken na aanstaande zondag op slot moeten. Pretparken zijn al sinds vorige week vrijdag dicht. In dierentuinen waren in eerste instantie alleen de binnenlocaties niet toegankelijk.

De attractieparken waren toen verontwaardigd dat zij wel moesten sluiten, maar de dierenparken niet. Nu worden de coronamaatregelen voor de vrijetijdssector alsnog gelijkgetrokken. Ook vakantieparken en campings in België moeten sluiten.

De nieuwe regels, vastgesteld door het Belgische Overlegcomité, gelden vanaf de nacht van zondag op maandag. Ze blijven naar verwachting anderhalve maand van kracht, tot en met zondag 13 december.

Pairi Daiza
De bekendste dierentuinen in België zijn Pairi Daiza, ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael. Zondag is de voorlopig laatste kans om een bezoek te brengen. Dat geldt ook voor collegaparken als Pakawi Park, Le Monde Sauvage, Forestia, Parc animalier de Bouillon, De Zonnegloed en Sea Life Blankenberge.

Tijdens de eerste lockdown in maart weigerde ZOO Antwerpen aanvankelijk om dicht te gaan. De politie moest eraan te pas komen om een sluiting af te dwingen. Dat zal deze keer ongetwijfeld niet nodig zijn.

Meer nieuws