Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

In België gaan nu ook de dierentuinen dicht

31-10-2020, 06.59 uur

Na de pretparken worden nu ook alle dierentuinen in België gesloten. Nog strengere coronaregels zorgen ervoor dat de Belgische dierenparken na aanstaande zondag op slot moeten. Pretparken zijn al sinds vorige week vrijdag dicht. In dierentuinen waren in eerste instantie alleen de binnenlocaties niet toegankelijk.

De attractieparken waren toen verontwaardigd dat zij wel moesten sluiten, maar de dierenparken niet. Nu worden de coronamaatregelen voor de vrijetijdssector alsnog gelijkgetrokken. Ook vakantieparken en campings in België moeten sluiten.

De nieuwe regels, vastgesteld door het Belgische Overlegcomité, gelden vanaf de nacht van zondag op maandag. Ze blijven naar verwachting anderhalve maand van kracht, tot en met zondag 13 december.

Pairi Daiza
De bekendste dierentuinen in België zijn Pairi Daiza, Zoo Antwerpen en Zoo Planckendael. Zondag is de voorlopig laatste kans om een bezoek te brengen. Dat geldt ook voor collegaparken als Pakawi Park, Le Monde Sauvage, Forestia, Parc animalier de Bouillon, De Zonnegloed en Sea Life Blankenberge.

Tijdens de eerste lockdown in maart weigerde Zoo Antwerpen aanvankelijk om dicht te gaan. De politie moest eraan te pas komen om een sluiting af te dwingen. Dat zal deze keer ongetwijfeld niet nodig zijn.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be