Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-bezoeker door het lint na verzoek om afstand houden

31-10-2020, 11.50 uur

Sommige bezoekers van de Efteling blijken nog steeds moeite te hebben met afstand houden in coronatijd. Dat ontdekte een pretparkfan bij het bekijken van watershow Aquanura. Toen hij een man vroeg om anderhalve meter afstand te houden, ging de omstander volledig door het lint.

De bezoeker begon te dreigen, te schelden en te tieren. Omdat de fan het fonteinenspektakel op dat moment aan het filmen was, staat de uitbarsting op beeld. Hij deelde de video met Looopings. "Nee, helemaal niet!", reageert de agressieve man als hem gevraagd wordt om afstand te houden. "Het is dat ik mijn dochter bij me heb. Ik had je vermoord, kerel."

Het akkefietje begon al vóór de show van start ging, vertelt de filmer. "Hij stond op een rode lijn, te dicht bij mij. Ik heb uitgelegd dat hij daar verkeerd stond. Tijdens de show kwam hij steeds dichterbij staan, waarna ik hem even aantikte." Dat was voor de man de druppel. Zijn reactie: "Als je dat nog één keer doet, sla ik je knockout."

Onvoorspelbaar
De Efteling signaleerde afgelopen zomer al dat bezoekers zich minder aan de coronaregels hielden. "Wij merken dat gasten onvoorspelbaar zijn en hun gedrag moeilijk te controleren is", liet een woordvoerster weten. Toch is het maximale bezoekersaantal - zo'n 15.000 bezoekers per dag - gelijk gebleven, ook nu het aantal coronabesmettingen snel stijgt.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be