Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris gaat parkeerplaats overkappen met zonnepanelen

22-10-2020, 12.35 uur

Het parkeerterrein van Disneyland Paris wordt voorzien van overkappingen met tienduizenden zonnepanelen. Dat zorgt niet alleen voor het opwekken van duurzame energie: auto's staan straks ook beschut tegen zon, regen en sneeuw. De werkzaamheden begonnen in juli.

In 2023 moet het project helemaal afgerond zijn. De eerste fase is al in het voorjaar van 2021 gereed. Volgens Disneyland is de aanleg van het zonnepark goed voor het besparen van ongeveer 750 ton aan CO2-uitstoot per jaar. Het voornemen om de zonnepanelen aan te leggen kwam al in 2018 naar buiten.

"Walt Disney zelf was iemand die innovatie op milieugebied hoog in het vaandel had staan", vertelt algemeen directrice Natacha Rafalski van Disneyland Paris. "Dit ambitieuze project is een voorbeeld van onze toewijding aan het milieu. Als een toonaangevende toeristische bestemming is het onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan duurzaamheid op de lange termijn."

Energieverbruik
Voor de zonnepanelen op de parkeerplaats werkt Disneyland samen met het Franse bedrijf Urbasolar. Er worden in totaal 67.500 panelen gebruikt. De opgewekte energie staat gelijk aan 17 procent van het huidige energieverbruik in het Disney-resort. Dat is vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van een stad met ongeveer 14.500 inwoners.

Bovenop de overkapping komt een lichtgevend silhouet in de vorm van het hoofd van Mickey Mouse, dat zichtbaar zal zijn vanuit de lucht.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be