Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand stopt voorlopig weer met theatershows

22-10-2020, 12.09 uur

In Phantasialand zijn voorlopig geen theatershows te zien. Het Duitse pretpark heeft alle live-voorstellingen geschrapt. Vermoedelijk is dat gebeurd vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen in de regio.

Het park hangt dit nieuws bepaald niet aan de grote klok. Alleen een subtiele aankondiging op de website vertelt bezoekers dat de voorstellingen zijn geannuleerd.

Het gaat om de acrobatiekshow Musarteum in het Wintergarten-theater, de schaatsvoorstelling Ice College in Arena de Fiesta en de 'verrassingsshow' met comedian en jongleur Patrick Lemoine in het Silverado Theatre. De 4D-film Pirates in het Schauspielhaus blijft gewoon draaien.

Mondkapje
Phantasialand ging dit jaar pas op 29 mei open vanwege de coronacrisis. Zes weken later waren ook de live-voorstellingen weer te zien. Het park liet wel minder mensen toe in de theaters dan normaal. Ook moesten bezoekers een mondkapje dragen.

Phantasialand ligt in het Duitse district Rhein-Erft. Daar werden de afgelopen week meer dan vijftig nieuwe coronabesmettingen vastgesteld per 100.000 inwoners. Het gebied valt nu onder risiconiveau 2. Het park heeft niet officieel bevestigd dat de shows om die reden zijn geschrapt, maar dat lijkt wel zeer waarschijnlijk.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be