Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Nederlandse youtuber zet nieuwe Phantasialand-achtbaan F.L.Y. in de schijnwerpers

21-10-2020, 18.12 uur

Wat maakt de nieuwe achtbaan F.L.Y. in Phantasialand zo bijzonder? Een Nederlandse youtuber en achtbaankenner probeert in een video antwoord te geven op die vraag. Danny van der Weel van YouTube-kanaal Theme Park Science kreeg onlangs de kans om de indrukwekkende flying coaster uitgebreid in beeld te brengen.

De ruim tien minuten durende productie bevat epische beelden van de rollercoaster, themagebied Rookburgh en het bijbehorende themahotel Charles Lindbergh. Op de achtergrond klinkt de originele soundtrack van muziekleverancier IMAscore.

De video heeft ook een informatief karakter. Zo legt presentator Van der Weel uit hoe de bouw van F.L.Y. in zijn werk ging. Verder vertelt hij iets over de voorgeschiedenis van het project. Daarnaast zet werktuigbouwkundige Rick Markestein uiteen waarom g-krachten in flying coasters anders werken dan in andere achtbanen.

Vekoma
F.L.Y., gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, werd half september onaangekondigd geopend. Op dit moment bevindt de attractie zich officieel nog in een testfase. Phantasialand is de komende maanden dagelijks open. Van een winterstop in november is dit jaar geen sprake.Meer Phantasialand
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be