Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium heropent achtbaan na ongeluk: onderzoek blijft geheim

21-10-2020, 15.10 uur

De mijntrein van Walibi Belgium is weer operationeel. Half augustus werd de rollercoaster Calamity Mine gesloten naar aanleiding van een incident. Later meldde een regionale krant dat een bezoeker gewond is geraakt door een vallend decorstuk. Nu is de 14 meter hoge attractie weer open.

Het Belgische pretpark wil echter nog steeds niets kwijt over het ongeluk. "Over het interne onderzoek communiceren we niets", laat een voorlichtster aan Looopings weten. Wel belooft ze dat de achtbaan uit 1992 weer helemaal veilig is. "De attractie werd volledig gecontroleerd en goedgekeurd."

Calamity Mine werd gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma. De topsnelheid bedraagt 50 kilometer per uur. Walibi Belgium is dit jaar nog geopend tot en met zondag 8 november, in de weekenden en de Belgische herfstvakantie. Al het halloween-entertainment is geschrapt, net als een muziekfestival.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be