Efteling

'Pop in Efteling-attractie Fata Morgana scheldt naar bezoekers'

20-10-2020, 14.45 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

Wat roepen de figuren in de Efteling-attractie Fata Morgana naar bezoekers? Een luisteraar van Radio 538 was stomverbaasd toen ze op een zelfgemaakt filmpje van de oosterse vaartocht een scheldpartij dacht te horen. Daarover vertelde ze in de radio-uitzending van dj Mart Meijer.

"Ik was thuis alles een beetje na aan het kijken en toen dacht ik: hè, wat zegt die man in de Fata Morgana nou?", aldus ene Marijke. Volgens haar klonk uit één van de poppen de zin: "Hé hoer! Heb je soep?" Diskjockey Meijer: "Ik heb dit fragment inmiddels al wel honderd keer gehoord denk ik, maar als je eenmaal denkt te horen 'Hé hoer! Heb je soep?', dan hoor je ook niks anders."


ZIE OOK: Oeps: foutmelding in Efteling-attractie Fata Morgana

De 538-dj besloot de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Hij nam contact op met de communicatieafdeling van de Efteling, waar stagiair Fleur van Oirschot na een paar dagen met het verlossende antwoord kwam. Zij liet weten dat er in ieder geval geen sprake is van schunnige teksten.

Saai
De man zou namelijk in het Arabisch zeggen: "Wat is dat? Zij willen vluchten. Je moet die boot stoppen, neem ze mee naar de gevangenis." Vervolgens vaart de boot richting de gevangenis. Luisteraar Marijke reageerde daarop ietwat teleurgesteld. "Dat is eigenlijk best wel saai."

ZIE OOK: Uniek document beschrijft oorspronkelijke plannen voor Efteling-attractie Fata Morgana

Reacties