Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Strengere regels voor Movie Park Germany: ook buiten mondkapjes op

20-10-2020, 14.07 uur | Reacties

Movie Park Germany hanteert sinds deze week strengere coronaregels. Naar aanleiding van het stijgend aantal coronabesmettingen in de regio werd in overleg met de autoriteiten besloten om de maatregelen aan te scherpen. De belangrijkste wijziging is dat bezoekers voortaan overal een mond- en neusmasker moeten dragen.

Voorheen was het gebruik van een mondkapje alleen verplicht in de wachtrijen, attracties en overdekte gebouwen. Nu moeten de mondkapjes ook op in de buitenlucht. "De maskerplicht geldt vanaf het arriveren op de parkeerplaats tot het vertrekken op de parkeerplaats", laat Movie Park weten.

De maximale groepsgrootte is bijgesteld tot vijf personen uit verschillende huishoudens. Dat heeft ook gevolgen door de halloweenspookhuizen, waar tot nu toe groepjes van acht personen werden binnengelaten. Voortaan mogen groepen daar uit maximaal vier personen bestaan.

Acteurs
Reeds bestelde spookhuistickets blijven geldig. Alle acteurs droegen al mondmaskers, ook buiten. Movie Park benadrukt dat de nieuwe maatregelen de rest van het seizoen van kracht blijven, zelfs wanneer het besmettingsniveau weer gaat dalen. Het Duitse pretpark is nog open tot en met zondag 8 november.

Voor Nederlanders en Belgen wordt een dagje uit over de grens afgeraden, maar er is geen officieel verbod. Van deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar Movie Park ligt, mogen buitenlandse toeristen langskomen als ze minder dan 24 uur in Duitsland verblijven. Blijven ze langer, dan moeten ze een negatieve coronatest kunnen tonen of in quarantaine gaan.

Meer Movie Park Germany