Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Fans mogen nieuwe naam bedenken voor achtbaan Avonturenpark Hellendoorn

19-10-2020, 12.55 uur

Avonturenpark Hellendoorn vraagt fans om hulp bij het bedenken van een nieuwe naam voor de achtbaan Tornado. De dertig jaar oude rollercoaster krijgt komende winter een grote metamorfose, met nieuwe treinen en andere kleuren. Daarbij hoort ook een nieuwe naam, vindt het Overijsselse pretpark.

"Heb jij een avontuurlijke naam in gedachten? Deel het met ons!", staat in een Facebook-bericht. "Degene die de winnende naam bedenkt, gaan we zeker in het zonnetje zetten", vertelt een woordvoerder aan Looopings.

Het attractiepark helpt het publiek op weg door iets meer te vertellen over het toekomstige thema. "We kunnen alvast melden dat we de achtbaan qua verhaallijn, uiterlijk en sfeer willen laten aansluiten bij Het DrakenNest." Die attractie - een heen en weer slingerende draaiende schijf - ligt op een steenworp afstand van de coaster. Het achtergrondverhaal gaat over een hebzuchtige vrouwelijke draak en haar jongen.

Kurkentrekker
De Tornado, gebouwd door de Nederlandse firma Vekoma, opende in 1990. Een ritje bestaat uit een 25 meter hoge kettinglift, een looping en een kurkentrekker. De topsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Aanstaande zondag kunnen bezoekers de klassieke achtbaan voor het laatst beleven met de oude treinen.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be