Disneyland Paris

Disneyland Paris stopt al na tien dagen met nieuw reserveringssysteem

20-10-2020, 15.13 uur | ReactiesFoto: @DLPReport

De Standby Pass, het nieuwe digitale reserveringssysteem van Disneyland Paris, is na tien dagen alweer verdwenen. Het concept werd eerder aangekondigd als de ideale manier om in coronatijd lange rijen en drukte te voorkomen. Bezoekers konden een ritje in een attractie gratis reserveren via de officiële Disneyland-app.

Door een beperkt aantal personen per tijdvak toe te laten, bleven de wachtrijen relatief kort. In de praktijk werkte het systeem echter niet naar wens, zo blijkt nu. Op dit moment is Standby Pass overal uitgeschakeld. In de app wordt er ook geen melding meer van gemaakt.


ZIE OOK: Disneyland Paris introduceert digitaal reserveringssysteem voor attracties

Een woordvoerder bevestigt dat het gebruik van de Standby Pass "tijdelijk is opgeschort". Of en wanneer de optie terugkeert, is nog niet duidelijk. "Zoals altijd blijven we verbeteringen doorvoeren aan ons aanbod op basis van de situatie."

Reclameposters
Het systeem werd op 6 oktober geïntroduceerd bij achtbaan Crush's Coaster, op 15 oktober volgde mijntrein Big Thunder Mountain. Een dag later trok men de stekker eruit. Ook informatieborden en reclameposters in het Disney-resort zijn verwijderd.

Er waren oorspronkelijk nog plannen om de Standby Pass in te voeren bij Dumbo the Flying Elephant, Peter Pan's Flight, Star Wars Hyperspace Mountain, Autopia, The Twilight Zone Tower of Terror en Ratatouille: The Adventure.

ZIE OOK: Parc Astérix kiest voor virtuele wachtrijen zoals Walibi Holland

Reacties