Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt na 36 jaar afscheid van attractie Polka Marina

13-10-2020, 13.30 uur | Reacties

De Efteling-attractie Polka Marina gaat verdwijnen. Dat heeft het sprookjespark zojuist bevestigd. Geruchten over de sloop van de klassieke bootjesmolen gingen al langer. Looopings maakte er vorige maand melding van. Ter vervanging wordt in de buurt een speelbos voor kinderen gerealiseerd.

Polka Marina, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, bestaat uit 23 scheepjes die rond een grote grijze walvis heen draaien. De familieattractie bevindt zich op het plein voor horecacomplex Station de Oost in parkdeel Ruigrijk, naast schommelschip de Halve Maen en De Oude Tufferbaan. In 1984 vond de opening plaats.

Op maandag 30 november is Polka Marina voor het laatst geopend voor bezoekers. De sloop start begin 2021. "Al geruime tijd was duidelijk dat aan het eind van 2020 de koggenmolen niet langer gebruikt kan worden, omdat deze aan het einde van haar levensduur zit", meldt de Efteling in een persbericht. "Om de attractie aan te passen naar deze tijd zouden er veel kosten gemaakt moeten worden."

Jonge bezoekers
Op de plek van de molen komt bestrating. Even verderop, in een bosgebied tussen De Vliegende Hollander en de Game Gallery, opent in de zomer van 2021 de nieuwe speelplek Nest. "Er is gezocht naar een nieuwe activiteit voor de jonge bezoekers van het Ruigrijk", zegt de Efteling erover.

Polka Marina is niet de eerste Efteling-attractie uit de jaren tachtig die rijp is voor de sloop. Vorig jaar nam het park al afscheid van de Bob uit 1985. Andere attracties uit de tachtiger jaren kregen een grote renovatie. Voorbeelden zijn de Python, De Oude Tufferbaan en Carnaval Festival.

Meer Efteling
Reacties