Phantasialand

Video: evacuatie bij flying coaster F.L.Y. in Phantasialand

07-10-2020, 13.06 uur | ReactiesFoto: Kingtest

Hoe wordt de nieuwe achtbaan F.L.Y. in Phantasialand geëvacueerd? Dankzij een ingenieus mechanisme kunnen de stoelen van de flying coaster zowel in een liggende als een zittende houding gekanteld worden. Dat zorgt voor een extra uitdaging bij een technische storing.

Het kan namelijk voorkomen dat een trein stilvalt als de passagiers in hun harnas liggen. Een YouTube-video laat zien hoe inzittenden in zo'n situatie uit de karretjes gehaald worden. Medewerkers drukken de beugels één voor één open, waarna bezoekers naar voren stappen. Ze hebben dan weer vaste grond onder hun voeten.


ZIE OOK: Video: nieuwe Phantasialand-achtbaan F.L.Y. is lust voor het oog

F.L.Y. is een nieuw soort flying coaster, speciaal ontwikkeld voor Phantasialand door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De attractie, die afgelopen maand in gebruik genomen werd, is nog niet officieel open. Het Duitse pretpark spreekt vooralsnog over een 'soft opening', waarbij de baan altijd gesloten kan worden vanwege technische problemen. Toch komen die niet vaak voor.ZIE OOK: Phantasialand probeert onride-video van nieuwe achtbaan F.L.Y. wanhopig offline te halen

Reacties