Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kasteeltuinen Arcen

Lichtfestival in Kasteeltuinen Arcen gaat door in coronatijd

12-10-2020, 23.59 uur

Wie op zoek is naar een avondje uit in de herfstvakantie maar niet houdt van griezelen, kan deze maand terecht in Kasteeltuinen Arcen. Het bloemen- en plantenpark in de buurt van Venlo organiseert voor de zesde keer het lichtkunstfestival Enchanted Gardens.

Verspreid over 32 hectare zijn verschillende lichtkunstwerken te bewonderen, met "innoverende lichttechnieken". Daarvoor ging het park in zee met internationale kunstenaars. De coronacrisis zorgde voor "een extra uitdaging", geeft Kasteeltuinen Arcen toe. "Maar het is gelukt om een gevarieerd programma op te stellen."

Vanwege corona duurt het evenement langer dan gewoonlijk. "Waardoor bezoekers verdeeld over meerdere avonden kunnen komen." De gemeente Venlo sprong financieel bij om dat mogelijk te maken. Verder hield men bij het opzetten van de kunstwerken rekening met voldoende afstand tussen gezelschappen.

Vaste route
Bezoekers lopen bovendien een vaste route. Online tickets bestellen voor een datum met een vast tijdslot is dit jaar verplicht. Enchanted Gardens loopt nog tot en met zondag 25 oktober. Het evenement duurt steeds van 19.00 tot 23.00 uur.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be