Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Foto's: enorme insecten nemen Burgers' Zoo over

07-10-2020, 22.42 uur | Reacties

Dierenpark Burgers' Zoo wordt deze maand overgenomen door tientallen reusachtige insecten, spinnen en andere ongewervelde beestjes. Verspreid over de Arnhemse dierentuin zijn ruim dertig grote animatronics van bijvoorbeeld muggen, wespen, libellen, slakken, schorpioenen, vlinders, rupsen en kevers te vinden.

Ze bewegen en maken geluid. Zo kunnen bezoekers insecten en aanverwanten eens in alle rust bekijken. Bijbehorende bordjes geven meer informatie over de soort. Een speciale plattegrond toont waar de figuren te vinden zijn.

Volgens Burgers' Zoo is het belang van de kriebelbeestjes in het dierenrijk niet te onderschatten. "Niet alleen vormen zij een belangrijke voedselbron voor veel zoogdieren, vogels, vissen, amfibieën en reptielen, maar ook breken zij vaak organisch materiaal verder af zodat voedingsstoffen weer beschikbaar komen voor planten."

Big Insects
Het evenement, dat Big Insects heet, duurt nog tot en met zondag 25 oktober. Voor kinderen worden er speciale colleges gegeven. Ook kunnen zij een speurtocht doen. Alle activiteiten zitten inbegrepen bij de entreeprijs. De afgelopen jaren stond Burgers' Zoo in de herfst in het teken van dinosaurussen, onder de noemer Dino's in the Zoo.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Reacties