Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo parodieert banaankunstwerk van 150.000 dollar

11-12-2019, 13.37 uur

Dierentuin Burgers' Zoo houdt wel van een geintje. Op YouTube en Instagram plaatste het Arnhemse dierenpark een video van een chimpansee die een aan de muur vastgeplakte banaan lostrekt en opeet. Het filmpje is een parodie op het werk van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan, dat afgelopen weekend uitgebreid in het nieuws kwam.

Hij plakte een banaan aan de muur met ducttape en noemde het kunst. Drie verschillende exemplaren van het 'kunstwerk' werden vervolgens geveild voor bedragen tussen de 120.000 en 150.000 dollar per stuk. Dat kunnen wij ook, moet Burgers' Zoo gedacht hebben.

"Chimpansee eet banaan van 150.000 euro!", luidt de prikkelende kop boven het filmpje van de dierentuin. "Er zijn geen chimpansees gewond geraakt bij het maken van deze video", belooft Burgers' Zoo.

Suikers
Overigens krijgen chimpansees in dierenparken normaal gesproken geen bananen te eten, omdat die te veel suikers bevatten. "De dieren vinden ze heerlijk, maar kunnen er dik van worden." De vastgeplakte traktatie was dus een uitzondering.



Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be