Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo parodieert banaankunstwerk van 150.000 dollar

11-12-2019, 13.37 uur | Reacties

Dierentuin Burgers' Zoo houdt wel van een geintje. Op YouTube en Instagram plaatste het Arnhemse dierenpark een video van een chimpansee die een aan de muur vastgeplakte banaan lostrekt en opeet. Het filmpje is een parodie op het werk van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan, dat afgelopen weekend uitgebreid in het nieuws kwam.

Hij plakte een banaan aan de muur met ducttape en noemde het kunst. Drie verschillende exemplaren van het 'kunstwerk' werden vervolgens geveild voor bedragen tussen de 120.000 en 150.000 dollar per stuk. Dat kunnen wij ook, moet Burgers' Zoo gedacht hebben.


ZIE OOK: Kunstenaar wil geld zien na plagiaat in Walibi Holland

"Chimpansee eet banaan van 150.000 euro!", luidt de prikkelende kop boven het filmpje van de dierentuin. "Er zijn geen chimpansees gewond geraakt bij het maken van deze video", belooft Burgers' Zoo.

Suikers
Overigens krijgen chimpansees in dierenparken normaal gesproken geen bananen te eten, omdat die te veel suikers bevatten. "De dieren vinden ze heerlijk, maar kunnen er dik van worden." De vastgeplakte traktatie was dus een uitzondering.



ZIE OOK: Toverland maakt parodie op eigen 'irritante radiocommercial'

Reacties