Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Brand uitgebroken bij krokodillen in Diergaarde Blijdorp

09-12-2019, 00.59 uur

In Diergaarde Blijdorp is vanavond een brand uitgebroken. Het vuur ontstond bij de verwarmingsinstallatie van het krokodillenverblijf. Daar worden houtsnippers verbrand. De brandweer had de situatie snel onder controle.

Er raakten geen dieren of mensen gewond. De precieze oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Blijdorp was zondag geopend tot 17.00 uur. De brand brak uit rond 20.30 uur. Volgens de brandweer hebben de dieren in het verblijf niet in de rook gezeten.

De twee pantserkrokodillen in het Rotterdamse dierenpark arriveerden in 2016. Ze verhuisden toen van de dierentuin in Emmen naar Blijdorp. Daar woonden ze sinds 1982. Pantserkrokodillen kunnen meer dan 85 jaar oud worden.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be