Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
M&D's Scotland's Theme Park

Pretpark betaalt 1,4 miljoen euro aan slachtoffers van achtbaanongeluk

08-12-2019, 16:20 uur | Reacties

Een Schots attractiepark keert meer dan 1 miljoen euro uit aan de slachtoffers van een achtbaanongeluk. In juni 2016 raakten tien bezoekers van pretpark M&D's gewond toen de karretjes van de twintig meter hoge achtbaan Tsunami tijdens een ritje ontspoorden. Zij moeten een schadevergoeding van 1,2 miljoen pond (ruim 1,4 miljoen euro) delen.

Het gaat om acht volwassen en twee kinderen die kampten met ernstige verwondingen aan het hoofd, armen en benen. "Het ongeluk had nooit plaatsgevonden als de achtbaan goed onderhouden was", laat hun advocaat weten in een verklaring.


ZIE OOK: 75.000 euro boete na achtbaanongeluk: 'Zwaar teleurstellend'

"Het gebrek aan correcte inspecties en onderhoud heeft de levens van onze cliƫnten en hun families op dramatische wijze permanent aangetast." De advocaat benadrukt dat een financiƫle compensatie de tragedie niet ongedaan kan maken. "Maar het kan de toekomst van de slachtoffers wel verbeteren."

Taakstraf
M&D's wil zelf niet reageren op het nieuws. Eerder moest het park een boete van meer dan 75.000 euro betalen vanwege nalatigheid. Een verantwoordelijke veiligheidsinspecteur kreeg een taakstraf.

Omdat het pretpark na het incident ruim drie weken gesloten bleef, werden er veel inkomsten misgelopen. Daarvoor ontving men 1,4 miljoen pond (bijna 1,7 miljoen euro) van een verzekeraar. De achtbaan van de Italiaanse fabrikant Pinfari is na het ongeval uit het park verwijderd.

ZIE OOK: Achtbaancontroleur krijgt straf na dramatisch ongeluk

Reacties