Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Spaans pretpark onder vuur om lollige advertentie over schoenen

30-11-2019, 10.32 uur

De Spaanse schoenenindustrie is kwaad vanwege een ludieke advertentie van het Spaanse pretparkresort PortAventura World. Ter gelegenheid van Black Friday wordt geadverteerd met de tekst: "Heb je echt nog meer schoenen nodig?" Onder het motto "less things, more emotions" probeert PortAventura vakanties aan de man te brengen.

Schandalig, vinden brancheverenigingen Federación de Industrias del Calzado Españo (FICE), Asociación Nacional Comercio Calzado (ANCC) en Asociación de Comerciantes de Calzado de Madrid (ACC). Ze eisen de "onmiddellijke stopzetting van deze ongelukkige en oneerlijke campagne die onze sector aanvalt". De reclame zou suggereren "dat consumenten geen schoenen moeten kopen".

En daar blijft het niet bij. "De wens om verkoopresultaten te verbeteren rechtvaardigt het benadelen van andere bedrijven niet", claimen de partijen. Ze benadrukken dat Spanje de op één na grootste exporteur van schoenen in Europa is. "Een industrie met 30.000 werknemers."

Gezwicht
PortAventura is voor de flauwe reactie gezwicht. Op de homepage van het resort werd de bewuste zin weggehaald. Een plaatje van schoenen is vervangen door een afbeelding van vrijevaltoren Hurakan Condor.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be