Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Walt Disney Studios in Parijs afgekraakt in nieuwe documentaire

29-11-2019, 22.31 uur

Een documentaire over de geschiedenis van Disney-parken heeft geen goed woord over voor het Walt Disney Studios Park in Parijs. In een nieuwe aflevering van de documentairereeks The Imagineering Story wordt het tweede Europese Disney-park tot de grond toe afgebrand, nota bene door hooggeplaatste Disney-medewerkers.

Het Walt Disney Studios Park opende in 2002, tien jaar na de opening van het aangrenzende Disneyland Park. "Ons tweede park in Parijs kwam voort uit noodzaak", vertelt creatief leider Daniel Jue. "Het was daarom zo snel en goedkoop mogelijk gemaakt." Disney had een afspraak met de Franse overheid: als het park niet gebouwd zou worden, zou men de grond kwijtraken.

Dat zorgde voor een onafgewerkt en ongeïnspireerd park met veel te weinig attracties. Disney had in Amerika net het pretpark California Adventure geopend, dat zeer slecht ontvangen werd. "Maar California Adventure zag er geweldig uit vergeleken met het tweede park van Parijs", verzucht voormalig creatief manager Bruce Vaughn.

Stel magazijnen
Vaughn herinnert zich nog hoe hij werd rondgeleid door Walt Disney Studios Park, na sluitingstijd. "Ik zei: 'Dit lijkt wel backstage.' Het zijn een stel magazijnen." De kale loodsen zouden voor een studiosfeertje moeten zorgen. "Er was het idee dat mensen erin zouden trappen. Het is alsof je jezelf overhaalt dat gasten overal intrappen."

Maar bezoekers vertrokken teleurgesteld. De inkomsten van Disney holden achteruit. Het Walt Disney Studios Park werd niet alleen het kleinste Disney-park ooit gebouwd, maar ook het minst bezochte. Nu - bijna achttien jaar later - ligt er eindelijk een plan op tafel voor een ingrijpende revisie.

Disney+
De één uur durende aflevering van The Imagineering Story is vanaf vandaag te zien op streamingdienst Disney+. In de derde aflevering werd de geschiedenis van het Disneyland Park al uiteengezet, inclusief de financiële problemen die daarbij kwamen kijken.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be