Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Deens pretpark heeft kerstboom van 135.000 euro

26-11-2019, 16.41 uur

Een attractiepark in de Deense hoofdstad Kopenhagen pakt flink uit deze winter. In pretpark Tivoli Gardens is waarschijnlijk de allerduurste kerstboom van Europa te vinden. De bijna tien meter hoge boom werd opgetuigd met maar liefst drieduizend Swarosvski-kristallen, ter waarde van zo'n 135.000 euro.

Het glinsterende gevaarte staat nog tot en met 5 januari 2020 voor het Nimb Hotel in het park. Vergelijkbare bomen doken eerder al op in steden als New York, Zürich, Parijs en Milaan. Het is voor het eerst dat er een Swarovski-kerstboom in Denemarken staat.

Het optuigen van de boom nam tien dagen in beslag. Er hebben drie decorateurs aan gewerkt. Tijdens de werkzaamheden is de kerstboom streng bewaakt, om diefstal te voorkomen.

Selfie
"We verwachten dat een hoop gasten deze winter een selfie gaan maken bij de boom, voor een speciale kerstgroet op Instagram", zegt Tivoli-directeur Lars Liebst. Bovendien kunnen bezoekers tijdens de kerstperiode terecht bij een speciale pop-upwinkel waar Swarovski-decoraties worden verkocht.



Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be