Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Deens pretpark heeft kerstboom van 135.000 euro

26-11-2019, 16.41 uur | Reacties

Een attractiepark in de Deense hoofdstad Kopenhagen pakt flink uit deze winter. In pretpark Tivoli Gardens is waarschijnlijk de allerduurste kerstboom van Europa te vinden. De bijna tien meter hoge boom werd opgetuigd met maar liefst drieduizend Swarosvski-kristallen, ter waarde van zo'n 135.000 euro.

Het glinsterende gevaarte staat nog tot en met 5 januari 2020 voor het Nimb Hotel in het park. Vergelijkbare bomen doken eerder al op in steden als New York, Zürich, Parijs en Milaan. Het is voor het eerst dat er een Swarovski-kerstboom in Denemarken staat.


ZIE OOK: Bijzondere attractie: draaimolen met vijftien miljoen Swarovski-kristallen

Het optuigen van de boom nam tien dagen in beslag. Er hebben drie decorateurs aan gewerkt. Tijdens de werkzaamheden is de kerstboom streng bewaakt, om diefstal te voorkomen.

Selfie
"We verwachten dat een hoop gasten deze winter een selfie gaan maken bij de boom, voor een speciale kerstgroet op Instagram", zegt Tivoli-directeur Lars Liebst. Bovendien kunnen bezoekers tijdens de kerstperiode terecht bij een speciale pop-upwinkel waar Swarovski-decoraties worden verkocht.ZIE OOK: Pretpark in Kopenhagen brengt noorderlicht tot leven

Reacties