Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland in 2020 niet meer elke dag geopend

09-12-2019, 08.46 uur

Toverland is vanaf 2020 niet meer jaarrond geopend. Tot nu toe was het Limburgse attractiepark 365 dagen per jaar toegankelijk, waarbij in de wintermaanden alleen de twee overdekte themagebieden opengesteld werden. Van dat principe wordt volgend jaar afgestapt. Dan is Toverland op werkdagen in het winterseizoen helemaal gesloten.

Het gaat om de periode tussen maandag 9 november en vrijdag 18 december 2020. In de weekenden zijn de overdekte parkdelen Land van Toos en Wunderwald toegankelijk, tijdens de kerstvakantie komt daar houten achtbaan Troy bij. Op alle andere dagen blijven de poorten van Toverland gesloten.

Het is voor het eerst sinds de opening van Toverland in 2001 dat het park echt helemaal dicht gaat. Waar komt die ommezwaai vandaan? Er komen op doordeweekse winterse dagen simpelweg te weinig bezoekers. Dan zijn mensen namelijk met andere dingen bezig, denkt een woordvoerster.

Verplaatst
"We merken dat onze gasten in de maanden november en december druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Sinterklaas en Kerstmis", luidt de uitleg. "De uitjes worden dan meer dan anders verplaatst naar het weekend. Hier spelen we op in."

In de eerste helft van 2020 is Toverland nog wel dagelijks geopend, ook in de rustige wintermaanden. De openingstijden werden wel aangepast ten opzichte van voorgaande jaren.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be