Attractiepark Toverland

Toverland in 2020 niet meer elke dag geopend

09-12-2019, 08.46 uur | Reacties

Toverland is vanaf 2020 niet meer jaarrond geopend. Tot nu toe was het Limburgse attractiepark 365 dagen per jaar toegankelijk, waarbij in de wintermaanden alleen de twee overdekte themagebieden opengesteld werden. Van dat principe wordt volgend jaar afgestapt. Dan is Toverland op werkdagen in het winterseizoen helemaal gesloten.

Het gaat om de periode tussen maandag 9 november en vrijdag 18 december 2020. In de weekenden zijn de overdekte parkdelen Land van Toos en Wunderwald toegankelijk, tijdens de kerstvakantie komt daar houten achtbaan Troy bij. Op alle andere dagen blijven de poorten van Toverland gesloten.


ZIE OOK: Toverland wijzigt openingstijden in winterperiode

Het is voor het eerst sinds de opening van Toverland in 2001 dat het park echt helemaal dicht gaat. Waar komt die ommezwaai vandaan? Er komen op doordeweekse winterse dagen simpelweg te weinig bezoekers. Dan zijn mensen namelijk met andere dingen bezig, denkt een woordvoerster.

Verplaatst
"We merken dat onze gasten in de maanden november en december druk bezig zijn met de voorbereidingen voor Sinterklaas en Kerstmis", luidt de uitleg. "De uitjes worden dan meer dan anders verplaatst naar het weekend. Hier spelen we op in."

In de eerste helft van 2020 is Toverland nog wel dagelijks geopend, ook in de rustige wintermaanden. De openingstijden werden wel aangepast ten opzichte van voorgaande jaren.

ZIE OOK: Toverland streeft Walibi voorbij: volgend jaar veertien Halloween Nights

Reacties